Tippek a bogotai, kolumbiai éjszakai élethez, amiket muszáj elolvasnod


Hozzáadva: 2020. Július 28. Megtekintve: 814

Lányok, lépjetek bele az elegáns tűsarkúkba. Fiúk, vegyétek fel a “szép” farmerjeiteket. Bogota városába megyünk!


Az éjszakai életet nem szabad kihagyni, amikor a kolumbiai Bogotát látogatjuk meg. Még ha nem is vagy egy nagy partikedvelő, akkor is sok érdekes helyre mehetsz miután lement a nap. Akár végigtáncolnád az éjszakát a helyiekkel, akár csak pihennél egy-két (vagy három, vagy négy) pohár borral, ennek a dél-amerikai országnak a fővárosában biztosan találsz megfelelő helyet.


Bogotai éjszakai élet


1. Hova menjek?


Van pár “aktívabb” rész, ahol a gyerekek rázzák a pávatollaikat. (Úgy hangzunk, mint a nagymamád? Csak menők akarunk lenni). A Calle 85 legyen a listád elején, ha ki szeretnéd próbálni a kocsmázást Bogotában. Míg a Calle 85 “85. utcát” jelent, ez a terület neve is, ahol Bogota legmenőbb bárjai találhatóak. Az egyik ezek közül a La Villa. Hetente egyszer a LA Villa Gringo Keddeket szervez, kitaláltad, keddenént. Délután ötkor kezdődik az egész egy nyelvcserével, ahol az emberek különböző nyelveken beszélhetnek. Ez egy tökéletes hely azoknak, akik nem akarnak túl későig fennmaradni, de szeretnék megragadni a helyiek és a turisták hangulatát egyaránt. Este 9 után a DJ elkezdi játszani a zenét, a reggaetontól és salsától egészen a rádióban játszott slágerekig bármit. Ebben a klubban hétvégente ingyenes salsaórákat is tartanak. A Zona T (spanyolul “teh”-nek mondják) nincs messze a Calle 85-től. Ez egy másik környék klubokkal és bárokkal. Elsétálhatsz a Calle 85-től a Zona T-ig, csak győződj meg róla, hogy kényelmesek a cipőid.


2. Mit vegyek fel?


A bogotaiak ritkán hagyják el az otthonukat kabát nélkül, különösen esténként. Neked sem érdemes, mivel az esték igencsak hűvösek lehetnek. Ne aggódj amiatt, hogy egy kabát tönkreteszi a külsődet, mivel a legtöbb klubban van ruhatár, amit olcsón igénybe vehetsz. Ha már külsőről beszélünk, a kolumbiai férfiak esténként általában farmernadrágot hordanak egy gombos, galléros inggel. A nők szoknyát vagy szűk farmert hordanak, de a szoknyát főként harisnyával vagy térdzoknival a hidegebb hőmérséklet miatt. A has gyakran szabadon marad, készülj ennek megfelelően!


3. Mit igyak?


Az aguardiente alapvetően kolumbiai. Cukornádból készül, és elég nagyot tud ütni. A legtöbb kolumbiai kupicáspohárból issza. Ha szerencsés vagy, kapsz mellé egy enyhébb italt is, amivel leöblítheted.


A Club Colombia egy népszerű sör, ami három különböző változatban érhető el. Az Águila és a Poker is népszerű sörök Bogotában.


4. Mit tartsak észben?


Mint bármelyik másik országban, itt se hagyd figyelmen kívül a poharadat. Ez nem csak nők számára hasznos tanács, a férfiaknek is érdemes a szemüket az italukon tartania. Az alkoholfogyasztás korhatára 18 év Kolumbiában. Egyes helyeken kérnek igazolványt, máshol nem, de mindig vigyél magaddal személyi igazolványt, függetlenül attól, hogy hol vagy. A taxisofőrök általában a bulinegyed utcáin köröznek a hajnali órákban, hogy hazavigyék az embereket. Ha valamiért nem elérhető a taxi, az Uber, a Tappsi és az EasyTaxi alkalmazások segítségedre lehetnek, hogy fuvart találj Bogotában.


Image by Makalu from Pixabay


Hozzászólások (0)


Spanyolimádóknak

Partnereink írták