Granada 5 legjobb kulturális vezetett túrája


Hozzáadva: 2020. Július 10. Megtekintve: 903

Granada egy lenyűgöző és magával ragadó város Andalúziában, a Sierra Nevada hegység lábánál. Elképesztő mennyiségű történelmi és kortárs látnivalóval, amelyek Granadát Spanyolország egyik legnépszerűbb úticéljává teszik, a granadai vezetett túrák valóban varázslatos élményt nyújtanak.


Akár bejárnád a város legjobb múzeumait és emlékhelyeit, vagy idillikus környékeket látogatnál meg, hogy felfedezd Granada történelmi látnivalóit, vagy belemerülnél a legszokatalnabb természeti csodaországokba, Granada kulturális élményei egészen el fognak csábítani.


Nézd meg Granada 5 legjobb kulturális túráját bemutató válogatásunkat, és foglald le utazásodat ebbe a lenyűgöző városba…


1. Alhambra Túra


A leglátogatottabb műemlék Spanyolországban, a világ egyik leglátogatottabb történelmi helyszíne, és UNESCO világörökségi helyszín: Granada Alhambrája egy kötelező látnivaló, ha a városba látogatsz.


Az Alhambra egy lenyűgöző épület- és kertkomplexum, amelynek az Alhambra Palota a legelőkelőbb darabja. A Palota területe gyönyörű udvarokat és szökőkutakat ölel fel, fasorral és virágokkal szegélyezett utakkal, ezáltal az egyik legcsodálatosabb környzetet teremtve.


Az Alhambra Túra egy háromórás sétálótúra, profi idegenvezetővel, aki keresztülvezeti a látogatókat az Alhambra és a Generalife Kertjének összes részén. Az idegenvezető kiterjedt betekintést nyújt az Alhambra lenyűgöző kultúrális történelmébe, és megmutatja a látogatóknak a legszebb kilátosokat Granada városára. A túrának része egy látogatás az Alcazaba-erődbe, mely a legidősebb épület a komplexumban, valamint egy séta a Torre de la Vela-ba, ami az egyik leginkább magával ragadó kilátást nyújtja az Alhambrára és Granada mezőire.


Az Alhambra varázslatos palotái és kertjei nem csak tökéletes, kulturális jelentőséggel bíró helyek, de a lenyűgöző építészeti és dekorációs jellemzők is magával ragadják a látogatót, ezáltal ideálissá teszik a túrát a történelem és az építészet rajongói számára egyaránt.


Privát túrák és csoportos túrák is elérhetőek, a preferenciádtól függően, de mindkét választás egy egyedi túrát biztosít az Alhambra komplexumban a vendégek számára.


2. Hamman Al Andalus Granada


Az Alhambra Palota komplexumának lábánál található a vidám Hamman Al Andalus Granada, melynek csodálatos arab fürdői tökéletes helyet jelentenek az izmaid ellazítására és az Alhmabra erődjének és kertjeinek felfedezése utáni pihenésre. Ezek az arabok által épített pazar fürdők nélkülözhetetlen részei a mór kultúrának, és Granada egyik legfontosabb történelmi és építészeti gyöngyszemét jelentik.


A lenyűgöző boltívekkel, gyertyafényes folyosókkal, márványpadokkal és nyugalmas termekkel büszkélkedő Hamman az egyik leginkább magával ragadó helyszín a városban. Pihenj meg az aromaesszenciákkal töltött gőzkabinokban, vagy jutalmaazd meg magadat egy nyugtató masszázzsal és egy hámlasztó pakolással. A Hamman Al Andalus luxusa nem csak újjáéleszt és megfiatalít, de lehetővé teszi, hogy felfedezd a város egyik legszebb és legszimbolikusabb komplexumát.


3. Katedrális és Királyi Kápolna


Granada két történelmi kinccsel büszkélkedhet, mindkettővel a város szívében: ezek a katedrális és a Királyi Kápolna. Ez a vezetett túra mindkét épületnek a belsejére koncentrál, amelyek mind lenyűgöző, de nagyon különböző építészeti stílusokkal rendelkeznek: gótikus és reneszánsz stílusúak.


A 16. századi katedrális volt Spanyolország első reneszánsz katedrálisa, és tele van szimbolizmussal, ami a város fontosságát és történelmét mutatja be ebben az időszakban. A katedrális művészi elemei gazdag jelentéssel bírnak, a túra pedig felvilágosítja a látogatókat mind az épület építésének folyamatával, mind a belső tér egyes részleteinek jelentésével. A Királyi Kápolna a katolikus uralkodók sírhelye, ahol a hatalmas carrarai márvány mauzóleumok, és Erzsébet királynő híres flamand festménygyűjteménye látható.


A két templomot követően folyathatod a kalandozást a környező területeken, a híres Alcaiceriaval vagy a Plaza Bib-Ramblaval. Ez a túra mintegy két-három órás, attól függően hogy a látogatók folytatni szeretnék-e a kulturális kalandjukat a katedrális és a Királyi Kápolna meglátogatását követően.

4. Albaicin és Sacromonte túra


Amikor a város enklávéi kerülnek szóba, az Alabaicin és a Sacromonte a két legelbűvölőbb és legegyedibb környék Granadában. Ha egy Albaicin-túrára mész, szűk sikátorokat és kövezett utcákat fedezhetsz fel, andalúz házakkal körülvett terekkel – miközben megérthetsz minden egyes utcát és teret a negyedben, miközben beleáshatod magad a mór építészetbe és örökségbe. Albaican az Alhambrára néző drámai kilátásáról is híres, ahol magadba szippanthatod a festői látványt.


Az Albaicant követően a Sacromonte felé vesszük az irányt: ez egy olyan terület, amely a barlangházairól és az 1400-as évek óta itt élő roma lakosságáról híres. Sétálhatsz a kikövezett utcákon, amelyek tele vannak szórva flamenco bárokkal és egyéb kulturális látnivalókkal. Ez a túra 2,5 óra hosszú, és a Sacromonte negyedben bejárását követően ér véget.


5. Granada Tapas túra


Andalúzia a kiváló gasztronómiája miatt ismert, Granada városa pedig az ország legfinomabb tapasait kínálja. Miért ne járnád be Granada legjobb helyeit egy szakértővel, aki bemutatja a kihagyhatatlan tapasokat a legjobb helyi borokkal, amelyekkel leöblítheted őket? A tapas lehetővé teszi, hogy hátradőlj, és a helyiek módjára élvezd az ételt, miközben felfedezed a történelmi és kulturális jelentőségét minden egyes fogásnak.


A túra időtartama általában kettő és négy óra közötti, miközben a túravezető végigvisz számos tapas báron, a családok által üzemeltetett helyszínektől egészen a modernebb, kortárs éttermekig. A vezető a szállodád vagy apartmanod előtt vesz fel, ha a városban szállsz meg, ha nem, akkor pedig egy központi, könnyen megtalálható helyen találkozhattok. A túrák jellemzően elérhetőek ebédidőben és esténként is, és mind az ételrajongók, mind a város kultúrája iránt érdeklődők számára kihagyhatatalnok.Hozzászólások (0)


Spanyolimádóknak

Partnereink írták