8 varázslatos egynapos út Malagából


Hozzáadva: 2020. Július 10. Megtekintve: 849

Malaga a tökéletes város mind a tengerpartok, mind a kultúra szerelmeseinek, és a népességes is folyamatosan növekszik. Csodálatos város egy rövid városi szünethez, de sok látogató nem veszi észre, hogy számos ékszeresdoboz van csak kőhajításnyira a várostól, amelyek így tökéletes célpontok idilli egynapos utakhoz Malagából.


Ha több, mint pár napot töltesz ebben az andalúz tengerparti városban, akkor rengeteg időd van, hogy felfedezd a környező területet.


Három fő opciód van, ha Malaga-központú egynapos utakat szervezel.


Az első a tömegközlekedés. Spanyolországan nem túl kiterjedt a vasúthálózat, így a helyiek alapvetően bussal utaznak.


Vannak buszok Malagából Andalúzia legjobb helyeinek nagyrésze felé, de nem túl praktikus mindet meglátogatni egy nap alatt, különösen azokat nem, amelyek kicsit messzebb találhatóak.


A következő lehetőség, amit a legtöbben választanak, az autóbérlés. A bérlés költségei nem túl magasak ezen a területen, és fantasztikus szabadságot ad, ha a saját kerekeiden gurulhatsz.


Ha a legtöbb idődet a városban töltöd, és csak egy útra mész, akkor az autóbérlés egy nagyon gazdaságos módja a közlekedésnek.


Végül, mindig csatlakozhatsz egy Malagából induló szervezett úthon. Ezek nagyszerűek lehetnek, ha kevés időd van, mivel így több úticélt is bejárhatsz egy nap alatt. Valószínűleg idegenvezetőd is lesz, aki több információt mond el a látnivalóról, és talán még az ebéd is benne van az árban.


A legjobb helyek Magala körül


1. Nerja


Ez az egyik kedvenc helyünk Spanyolország déli partja mentén. Egykor hagyományos halászfalu volt, és mostanra népszerű úticéllá vált, de még mindig van némi régimódi bája, különösen főszezonon kívül.


A Malagából Andalúzia legszebb helyeire induló utakat sokkal könnyebb bejárni bérelt autóval


Andalúzia legjobb tengerpartjainak egy része nagyon közel található Nerjához. Összeköthetsz egy kis tengerparton eltöltött időt egy városi sétával, és esetleg egy étkezéssel a fantasztikus tengeri éttermek egyikében.


Ne hagy ki az elképesztő Nerja-barlangokat, mindössze 10 percnyi autózásra magától a falutól. Ezek is részét képzik a Malagából induló egyik legjobb egynapos kirándulásnak.


2. Frigiliana


Mindössze 6 kilométerre található Nerjából, és tökéletes önálló úticélként, vagy a környék felfedezésére szánt nap részeként is. Frigilianát korábban Andalúzia egyik legszebb falujává választották, köszönhetően a jól karbantartott fehérre vakolt épületeinek, kövezett utcáinak és színes virágcserepeinek.


Tégy egy sétát a régi mór negyedben, és szívd magadba a hangulatot. Foglalj helyet a falura és a tengerre néző bárok egyikében.


3. Salobreña


Salobreña egy másik kis tengerparti város, de kicsit kevésbé népszerű a turisták körében, mint Nerja. Viszont ugyanannyira elbűvölő, és az egyik legjobb kirándulócélpont Malagából főszezonon kívül azoknak, akik nem szeretik a tömeget.


Hosszú, homokos tengerpartjai is vannak, de a fő látnivaló a kastély, amely egy monolitikus kiemelkedés tetején áll, egy egyébként teljesen sík terület közepén.


Meglátogathatod a kastélyt, és bejárhatod az ősi falu utcáit körülötte, esetleg megállhatsz egy italra, hogy megcsodáld a kilátást a tengerre vagy a Sierra Nevadára, a fehéren vakolt bárok egyikéből.


4. Almuñecar


Salobreña kicsit nagyobb testvére egy másik fantasztikus hely, szintén egy impozáns mór kastéllyal, panorámával. Szintén büszkélkedhet gyönyörű tengerpartokkal és egy különös központtal, teletűzdelve nyüzsgő teraszokkal, ahol elfogyaszthatsz egy hűvös pohár tinto de veranót, vagy amit épp szeretnél.


Az egyik legjobb malagai kirándulás a történelmi Ronda


5. Ronda


A tengerpart gyönyörű lehet, és nagyszerű kirándulásokat lehet tenni mellette, de szárazföldön is akad bőven látnivaló! The coast might be beautiful and a great option for day trips from Malaga, but there’s plenty to discover inland, too!


Ronda városát szavakkal nem lehet leírni. Ahogy a város ráül a semmiből megjelenő magas sziklafalak tetejére, azt látni kell, hogy elhidd, és ennek a stratégiailag fontos erődnek a történelme is lenyűgöző.


Könnyen eltölthetsz napokat Ronda, és a körülötte található falvak felfedezésével, de egy nap elég a fő rondai látnivalók megtekintéséhez.


Csak másfél órányit kell autózni Malaga és Ronda között, de érdemes korán elindulni, hogy a legtöbbet hozd ki az idődből.


6. Granada


Granadát megelőzi a hírneve, mivel az Alhambra Spanyolország leggyakrabban látogatott úticélja. Bár könnyedén eltölthetsz napokat azzal, hogy megismered Granada varázslatos városát, ha idő szűkében vagy, akkor egy Malagából induló egynapos kirándulás is megvalósítható.


Malagából autóval másfél óra alatt elérhető Granada, de tartsd észben, hogy a parkolás nehézkes lehet az óváros szűk, kanyargós utcáin.


Az Alhambra lélegzetelállító, és egy olyan látnivaló, amit egyszer az életben mindenkinek látnia kell, de a jegyek hamar elfogynak. Szervezd le az utadat időben, vagy indulj el Malagából egy szervezett útra.


7. Cordoba


Ha még tovább mész Andalúzia szívébe, idővel eljutsz Cordoba ősi városába. Ez egy olyan város, amelynek, akárcsak Granadának, lenyűgöző, többrétegű történelme van, amelyet a városközpontot uraló mecset-katedrális szimbolizál. Számtalan más történelmi épület is található még itt, amiket érdemes felfedezni.


Malagából indulva a legjobb módja a város felfedezésének egyértelműen egy szervezett út.


Közel két órát kell vezetni a két város között, de egy Malaga-Cordoba kirándulás egyértelműen megéri, ha korán el tudsz indulni. De légy óvatos nyár közepén, mert a hőmérséklet az egekben van ilyenkor.


8. Sevilla


Andalúzia fővárosa található a legmesszebb az összes itt említett andalúziai látnivalótól, de ha van kedved picivel több, mint két órát autózni, akkor egy Malaga-Sevilla kirándulás egy fantasztikus módja, hogy eltölts egyet a nyaralásod napjaiból.


A lenyűgöző Alcazabát a Trónok Harca díszleteként használták, és az egész hely alkalmasan rejtélyes és túlvilági.Hozzászólások (0)


Spanyolimádóknak

Partnereink írták